Posted in Australia, Kakadue, Reise, Sydney, Vinter

Sydney

Som nevnt før, så bor vi ganske sentralt, og vi valgte å spasere ned til havna på formiddagen. Det er jo et eneste mål som gjelder når man er i Sydney, og har man ikke fått med seg det så har man ikke vært i Sydney. Og det er selvsagt operahuset. Vi rusler igjennom vakre Hyde Park på veien mot havna, skyskraperne rager høyt på vestsiden av parken og markerer grensen mot Central Business District.


Etter en god halvtime ser vi båtene og havet innerst i havnen, og bare minutter etterpå ser vi konturene av operahuset. “Alle” er på vei dit, jo nærmere vi kommer, jo flere og flere turister dukker opp, og alle går nesten i tog utover. 


For å få det bildet som vi “alle” har sett i fra postkort og billdebrev fra Sydney må vi ut på Mrs Macquarie’s Chair, en odde øst for operahuset, og derfra får vi se operahuset med den majestetiske Sydney Harbour Bridge i bakgrunnen.

_DSC6645.JPG

På veien ut dit gikk vi igjennom den botaniske hagen som er vel verdt et besøk i seg selv. Ikke minst på grunn av de halvtamme kakaduene som bor her.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s