Posted in Dansing, Tonga

Tongan cultural experience

Siste dag på Tonga. Margrete er ikke 100% frisk enda, og jeg har nok fått noe vann i fra springen inn i kroppen. Imodium er godt å ha. Vi var begge i slag nok, samtidig, til å “pose” for kameraet under vann. Nesten Nirvana-style. Skal ordne det bedre senere… Kanskje. 


Vi var invitert på Tongan Cultural Experience på resort’en på kvelden. De hadde lovet mye god mat og show. Er ikke ljug å si det var mye mat, men jeg var ikke i form så det ble bare litt pirking i maten for min del. De hadde disket opp med myyyye rart som sikkert er både godt og sunt. Mye lokale grønnsaker og rotfrukter og what-not. Og to helgrilla smågriser. Det hele behørig under oppsyn av stedets eier/druglord. Er litt usikker på hva han livnærer seg som, for resorten går nok ikke så bra at den kan livnære alle 30 som konstant var på jobb. 

Den var et danseensemble på 14 stk som underholdt etter middagen. De virket ganske profesjonelle, tatt i betraktning at de gjør samme greia på samme sted 2 ganger i uka. (Margrete mente ihvertfall at de var på et slags profesjonelt nivå, og det er jo hennes greie å vite sånt).


Vi fikk oppvisning i tradisjonelle tonganske danser og aktiviteter. I tillegg til danser i fra nærliggende øyer som Fiji og Samoa. Sett bort i fra Fiji, så er også Maoriene en del av Polynesia, og de folkene som padla i mellom øyene her ute i Stillehavet. Det var (for oss) veldig mange likhetstrekk i dansingen vi så i kveld, og den vi fikk se av Maoriene på New Zealand. Det påpekes av Margrete at som kvinnelig profesjonell danser her, så er det store muligheter for at man blir ganske så feit, for det er gutta som forbrenner kalorier i dansinga. 

Har lagt ut en snutt her. (Den er kort, så bær med oss). Jeg fatter ikke når på tidslinja lokale trommer og rytmeinstrumenter ble erstattet av technomusikk, men det var ikke noe sjakktrekk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s